Image
Omhoog
Open navigatie

Nationale Herdenking

15 Augustus 1945

Wat herdenken we?

Nationale Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks op 15 augustus de Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag. Dan staan wij met vele duizenden (bij het Indisch Monument, via TV of internet) stil bij de capitulatie van Japan en het einde van de Tweede Wereldoorlog en herdenken wij alle slachtoffers van de oorlog tegen Japan. Met de capitulatie kwam een einde aan een periode van drie-en-een half jaar waarin alle inwoners van Nederlands-Indië gebukt gingen onder de wreedheden en willekeur van de Japanse overheerser.

 

 

Website

Met de nieuwe website wilde de stichting een groter en breder publiek (zowel de eerste generatie als de daaropvolgende generaties) bereiken, aanspreken en activeren. De stichting is in grote mate afhankelijk van donateurs. De stichting vindt het haar taak deze donateurs te informeren over het programma van de Nationale Herdenking op 15 Augustus, over activiteiten van verwante organisaties en lokale herdenkingen, mogelijkheid tot het nalezen, terugkijken van voorgaande Herdenkingen en om zich aan te melden en NAW wijzingen zelf bij te houden.

Het doel van de nieuwe website is tevens het verhogen van het aantal aanmeldingen voor het bijwonen van de herdenking bij Indisch Monument én het Middagprogramma op 15 augustus en de verkoop stimuleren van de Melati herdenkingsspeld via de webshop.

Bekijk de website

Mijn omgeving

Ook ontwikkelden we een “Mijn omgeving” ten behoeve van de donateursadministratie, waarmee donateurs eenvoudig hun NAW-gegevens kunnen bijhouden. Dit scheelt de vrijwilligers van de stichting veel tijd, die tijd kunnen ze nu besteden aan het verzamelen van mooie en met name indrukwekkende verhalen van overlevenden, hun kinderen en kleinkinderen. Zo blijft de herinnering ook voor de komende generaties levend.